måndag 11 juni 2012

Porslinsblommor

 Hoya = porslinsblomma

Blompinne från Emmas idéer

Tror knappast det har undgått någon att jag gillar blommor. Men så är det ju det där med vilka sorter man ska ha. Jag gillar tåliga växter som inte behöver alltför mycket vatten. Har ingen lust att springa runt och småvattna varje dag utan tåliga ska de vara, tack!

Ett tips till dig som som också gillar tåliga växter är porslinsblommor, eller Hoya på latin. De kan växa fritt hängandes neråt i ampel eller så kan man linda upp dem på olika typer av bågar. Hoyor blommar oftast i klasar med några få till uppemot hundra blommor i varje klase.

Odlingsråd
"Till skillnad från många andra tropiska växter är hoyor lättskötta. De tycker om värme och klarar vårt inomhusklimat bra. De behöver inte ha så mycket näring utan växer och blommar mycket bra utan att man skämmer bort dem. Men de gillar att bli ompysslade ibland - en dusch på bladen emellanåt skadar aldrig! Hoyor trivs i alla väderstreck. De blommar inte gärna om de är placerade i ett norrfönster - vissa undantag finns - men växer bra även där om man tänker på att inte vattna så ofta. Bäst växer och blommar hoyorna i ett väster- eller söderfönster. Man måste dock tänka på att skydda bladen för starkt solljus under högsommaren."


Camilla

1 kommentar:

  1. Tack för informationen om porslinsblommor. Har haft någon för länge sedan tror jag. Vad fina ni var du och pojkarna i tidigare inlägg. Så fina.. Har nyss kommit från jobbet, så nu är det fixa som gäller, både med det ena o andra. Ha en fin dag, Camilla. Kram Mimmi

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett litet avtryck här på bloggen i form av en kommentar. Det uppskattar jag!

/Camilla