måndag 7 maj 2012

Äppelträd

Vårt gamla äppelträd

Ja, då var det måndag igen och en ny vecka ligger framför oss. På agendan hos oss ligger bl a att ta hand om vårat nedkapade äppelträd.

Vi har länge tänkt ta ner trädet men inte kommit till skott. En av anledningarna har varit att trädet gett tomten insynsskydd, vilket har varit skönt att ha. Dock har trädet varit i så dåligt skick att vi visste att vi förr eller senare måste ta ner det. Och nu är det gjort tack vare en snäll granne som kan hantera motorsåg. Det var inte en dag för tidigt att kapa det, det var nämligen helt ruttet inuti och frukten har inte heller varit något vidare. Nu känns det väldigt tomt utan trädet men å andra sidan slipper vi plocka åtskilliga hundra liter
äpplen från backen när det är dags att klippa gräs. Inte så dumt alls.

Vi funderar på att plantera något nytt (inget fruktträd) men avvaktar med att göra slag i saken. Hur vi ska använda ytan får helt enkelt mogna fram. Istället får vi gödsla syrénhäcken som växer bakom trädet som bara den, så att den växer upp och ger oss insynsskydd.


En glad Oscar som myser i soffan



En busig Filip

Önskar dig en fin vecka och minns att Du är speciell och värdefull.
Camilla

1 kommentar:

  1. Oj, vilka fina bilder du har på era goa pojkar. Morbror med sambo i Umeå tittar in regelbundet och känner sig på så sätt lite delaktiga. Härligt!

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett litet avtryck här på bloggen i form av en kommentar. Det uppskattar jag!

/Camilla