tisdag 30 oktober 2012

Tea time!

Bild lånad från Höganäs hemsida


Hejsan!

Efter gårdagens snöglopp håller det mesta nu på att smälta bort, tack och lov. Tycker minsann att vintern kan vänta på sig åtminstone en månad till. Visserligen är det ju vackert ute med allt det vita men vintern är ju tillräckligt lång ändå, om du frågar mig. 

Vad passar bättre kyliga dagar och kvällar än en god kopp te? Har beställt en finfin tekanna från Höganäs. Ett tips om du ska köpa Höganäsprodukter är att först kolla priset på nätet, det kan vara billigare där än att handla i vanlig butik. Så var det åtminstone med tekannan.

Och så ett till tips. Om du tröttnat på allt skräp på TV eller bara vill ta del av intressanta diskussioner så tycker jag att du ska titta på SVT1:s "Sommarpratarna". Där möts fem forna sommarpratare över en lunch i Stockholms skärgård. Ett litet ljudklipp från varje persons program spelas upp och så blir det diskussioner kring detta. Mycket väl värt att höra. För mig har det varit så att nästan varje program gett mig en och annan tankeställare och/eller lärdom. Och det är nog därför jag tycker om programmet eftersom det gör något så ovanligt som att det berör. 

Här skiner solen för fullt och om en stund ska vi ta oss ut i det vackra vädret. Ha en fortsatt fin dag!

Camilla

tisdag 16 oktober 2012

Överraskad!

Hejsan,

Igår höll vi oss inne hela dagen då det var så otroligt regnigt. Hade det skönt inne med pojkarna och vi myste, lekte och gosade hela dagen. Rätt skönt med sådana dagar också, när det går i lite lugnare tempo. 

På eftermiddagen kom fina vännen och grannen M förbi med en påse innehållande en massa fina saker bl a med anledning av att vi fyllt år. Blev så glatt överraskad mitt i gråvädret och hemmamyset.

Pojkarna fick dessa coola mössor egenhändigt gjorda av M själv. När de provade mössorna skrattade de innerligt åt varandra och försökte dra dem av varandra. Så gott att se och höra. Bustroll!



Jag fick mitt första Yankee Candle som doftar alldeles underbart av vanilj. J fick en fin cyklamen i vacker kruka. Som om det inte vore nog med allt detta fick vi ljuvligt gott och alldeles nybakat hembakat bröd. Ni vet så där gott så att det smälter i munnen. Jag säger bara mmmm...och så förstås tusen TACK för allt finaste M!


Idag väntar alldeles snart promenad. Ska bli så skönt, har inte varit ute sedan i fredags. Kalas och regnväder har satt käppar i hjulen. Längtar verkligen ut nu.Skönt att få röra på sig och få en nypa frisk luft. Senare i eftermiddag väntar en stunds egentid med ansiktsbehandling. VardagsLYX och alldeles välbehövligt för lilla mig.

Ha en fortsatt fin dag!
Camilla

måndag 15 oktober 2012

Vackra blommor och kvällskurs

God måndag!

Hoppas helgen varit bra. Igår höll vi oss inne hela dagen då det var så uselt väder. Fixade och donade lite här hemma och firade min födelsedag med ännu en bit chokladmoussetårta :-)

Måste bara visa den vackra buketten som jag fick ihopsatt på blomsterhandeln till J. Har sagt det förr men det tål att sägas igen - Gustafssons blommor är verkligen bäst i sta'n på blommor, buketter och uppsättningar! De har så många duktiga florister och den här gången fick jag hjälp av min favoritflorist Annika, att göra buketten. 




Bor du här i trakten kan jag tipsa om att blomsterhandeln kommer att hålla kvällskurser i att göra dörrkransar, planteringar och arrangemang under november månad. Den 8:e, 14:e och 20:e november går de av stapeln kl 18.30-21.00. Priset för en kväll är 150:- och på det  tillkommer materialkostnaden som man får 10% på. Själv har jag tänkt gå en av kvällarna.

 Camilla

lördag 13 oktober 2012

Ernst gör tidning



Hej vänner,

Hoppas ni haft en skön helg så här långt. Gårdagen gick i ledighetens tecken. J var jourledig och vi passade på att besöka det närliggande värdshuset Buskåkers, för att äta en god lunch. Småprinsarna skötte sig exemplariskt till vår stora glädje och lättnad :-) Väl hemma igen sov pojkarna middag och vi passade på att samla ihop alla löv från vår stora ask. Så skönt att få det gjort. 

Idag har vi bl a firat 40-åringen J med kaffe och underbart god (och mastig ) chokladmoussetårta, mmmm så gott! Nu är barnen är lagda, disken klar, kvällsmaten äten, tvätten hängd och vi bara pustar ut en liten stund i soffan innan det är natti natti (igen).

Passar också på att tipsa om att allas vår Ernst ger ut sin egen tidning - "Hemma med Ernst".  Första numret kommer ut den 20 november och t ex här kan du beställa 3 nr av tidningen för 99:-. Så, nu ska jag klicka in och skaffa mig en prenumeration!

Godkväll!

Camilla

torsdag 11 oktober 2012

Grattis pappa J!



Idag var det 40 år sedan vår älskade pappa J såg dagens ljus för första gången! 
Stort grattis till Dig och hoppas du får en jättefin dag. När du kommer hem ska vi fira dig :-)


Min mamma har alltid blivit känslosam kring våra födelsedagar och nu, när jag själv är förälder, kan jag förstå dessa känslor på ett helt annat sätt. Så många starka minnen, av den där speciella dagen och den allra första tiden, som kommer tillbaka. Så, Lena och Börje, idag förstår jag att det är en stor dag för er också.

Kramar 
Camilla, Filip och Oscar

onsdag 10 oktober 2012

Skön tisdag

Gårdagen spenderades delvis hemma hos goda vännen K och hennes son som är lika gammal som våra pojkar. Det blev en mysig dag med god mat, gott fika och trevligt umgänge. Tack snälla K för att vi fick komma! Hade kameran med mig men det blev inte en endaste bild tagen, vi hade liksom händerna fulla... Våra småprinsar blev uppvaktade i efterskott och fick varsitt fint inslaget paket. I paketen gömde sig dessa skönheter:




Gillar så designen på BRIO bilarna, en riktig klassiker! 



Camilla

Ett år sedan

Hejsan,

Idag är det på dagen ett år sedan barnen blev utskrivna från neonatalavdelningen och vi fick komma hem på riktigt efter fem veckor på sjukhus. Minns att det var blandade känslor inför hemgången. Lättnad att äntligen få komma hem och skapa vardag och rutiner men samtidigt också lite pirrigt. Pirrigt eftersom vi haft uppbackning från personalen på sjukhuset under mer än en månads tid och nu skulle vi helt plötsligt stå på egna ben.
Några bilder från hur det såg ut i oktober 2011.






Är så tacksam över att allt gått så bra så här långt.  

Camilla

måndag 8 oktober 2012

Herrbetjänt för de minsta



Hej, hej!

Ledsen för dålig uppdatering men det rullar på just nu med än det ena än det andra. Är helt slut på kvällarna vid 20-snåret när jag slår mig ner i soffan och har helt enkelt inte orkat eller haft inspiration att blogga. Men, nu är jag här i alla fall :-)

Så här på höstkanten när det börjar bli kallare ute fylls hallen på med ytterkläder och även de små ska ju ha sitt och sin plats. Efter att ha tröttnat på att ha en överbelamrad herrbetjänt i hallen som enda avhängningsplats så har vi skaffat en till herrbetjänt, modell mindre, åt pojkarna. Åhléns har denna fina vita betjänt med lite inslag av färg. Det blev superbra i hallen och lite lättare att hitta det man söker. Även småprinsarna blev förtjusta och den har redan åkt i golvet ...

Här är det födelsedagsvecka denna vecka och så väntar besök hos fina vännen K som också är föräldraledig. Står i startgroparna att göra världens godaste äppelmuffins, det gäller bara att tid och ork infinner sig. 

Önskar dig en härlig höstvecka.

Camilla

måndag 1 oktober 2012

Roligaste leksaken




Hej, 

Överlägset roligaste leksaken här hemma just nu är dammsugaren! Oj så mycket roligt det går att ha med den. Den är full av knappar, den går att klättra på, den låter och den har lampor som blinkar. Det ni, det är det inte många leksaker som klår. Glöm BRIO, Fisher Price, Duplo och allt vad leksakerna heter, här är det Electrolux som gäller. Inte mig som mamma emot då det ibland kan ge mig några ostörda minuter att äta en smörgås ifred, hänga tvätt, diska eller bara pusta ut i en fåtölj. Vad gör man inte för dessa minutrar...

Tänk nu är det oktober, min och sambons födelsedagsmånad och den finaste höstmånaden om man ser till naturen. Har du sett hur vackert det skiftar ute i naturen nu? Om inte, stanna upp och njut för en stund. Önskar Dig en fin vecka. 

Camilla