torsdag 30 augusti 2012

Att fota små barn

 Filip

Oscar

Ni som hängt med här på bloggen vet att jag sedan några månader tillbaka fotat pojkarna vid varje månadsskifte och lagt ut bilderna här för att kunna se hur de utvecklas med tiden. Jag har eftersträvat bilder med båda pojkarna på samma foto och det har gått bra fram tills för ungefär en månad sedan. Nu är det nästan stört omöjligt att fånga dem båda två på bild och att bilden ska bli bra. Lyckas man heter det TUR. Gissa om vi har slitit vårt hår för att få fram en bild till tidningsannonsen inför ettårsdagen. Vi fick till slut ge upp och ta en något äldre bild från den tiden då de fortfarande kunde sitta still i mer än tre sekunder... Småbusar där!!

Camilla

Höst hos mig


Säga vad man vill men nu är det höst, åtminstone hos mig. Detta gör att jag "skruvat ner" förväntningarna på vädret och då blir dagar som igår, med 20 grader och strålande sol, helt plötsligt så mycket mer värdefulla. Åhh, vad härligt det var!

Det känns skönt med höst tycker jag. Älskar den höga, klara luften och de vackra färgerna i naturen. Så här i början på hösten finns också en del funderingar kring hur de kommande månaderna ska utveckla sig för oss som familj. Vilka framsteg kommer pojkarna att göra under hösten t ex? Det är mina sista hemmamånader på ett tag, sedan väntar jobbet i fyra månader, och under tiden ska pappa J vara hemma med prinsarna. Det känns både skönt och vemodigt på samma gång.

Nu när en ny årstid gjort sitt intrång, får i alla fall jag en hel del energi till och längtan efter att förändra lite här hemma. Sommarblommorna ska bytas ut (vinterförvaring i uterummet) mot höstblommor och inne har jag lagt till lite mer belysning plus att den nya lampan till vardagsrummet är på väg hem. En och annan gardin ska också bytas ut. Hur höstbonar du där hemma?

Här vankas ju kalas och allt som det medför. Bakningen är klar, så när som på tårtorna. Måste bara få berätta om världens finaste granne och bloggvän M som kom och ringde på i början av veckan och hade med sig en hel burk med hembakta, underbart goda kakor till vårt kalas. Hon är verkligen en person med stort hjärta och omtänksammare person får man nog leta efter. Tack allra finaste M för kakor och pizzor, uppskattar det så mycket!

Den här veckan har gått i ett känns det som. Bokat klipptid till prinsarna, sjukgymnastbesök, beställt rullgardin till övervåningen, handlat, städat, fixat födelsedagspresenter. Så skönt att få lite uträttat. Eftermiddagen ska vi viga åt ett besök på blomsterhandeln och den intilliggande loppisen.

Önskar dig en fin dag. Tack för att du tittar in.
Camilla

fredag 24 augusti 2012

Inspiration & loppisfynd


Inspirationsmiljö à la IKEA 

Igår damp 2013 års IKEA-katalog ner i brevlådan. Tycker det är roligt att kika i den och få lite tips på vad man själv kan göra med det man faktiskt redan har. Man behöver ju inte alltid köpa nytt. Gillar verkligen miljön på bilden ovan. Hemtrevligt, fräscht och ljust.  

Loppisfyndad glaskanna

Häromdagen fyndade jag en ljusblå liten glaskanna på loppis för inga pengar alls. Perfekt att servera mjölk till kaffe och te i. Återbruk är verkligen bra :-) Är även på loppisjakt efter en hylla till pojkarnas blivande lekrum, gärna med en skåpdel underst och sedan hyllplan ovanför denna. Helst ska det inte vara fanéer eftersom det blir så mycket jobb med att måla om då. Toppen att Ta tillvara ligger så nära oss, då kan man gå dit ofta och se om det finns något av intresse.


Camilla

tisdag 21 augusti 2012

Upplyst

Bild lånad från Anetas hemsida

Nu när mörkret är på väg tillbaka igen så är det skönt att kunna tända upp ordentligt på kvällarna med ljus och lampor. Inredning är ju inte bara möbler, textilier och prylar utan även ljuskällor. Ett rum ljussatt på rätt sätt är verkligen snyggt tycker jag. 

Har länge gått och suktat efter en ny lampa till vardagsrummet av typen ovan. Har kikat runt lite i butikerna här hemma men inte hittat den rätta (lampan alltså...). För dyra, fel färg på stativ, skärm och metalldetaljer etc. gjorde att jag gav upp sökandet på hemmaplan. På nätet fann jag lampan ovan som, åtminstone på bilderna ser ut att vara perfekt, nu är på väg hem till oss. Lampan heter kort och gott "STATIV" och är av märket Aneta.

Tänk vad näthandeln har öppnat upp möjligheter. Förr åkte man till storstäderna för att få tag i ett större utbud och nu är det tillgängligt för alla på nätet, på både gott och ont ska väl tilläggas.

Önskar dig en fin dag

Camilla

måndag 20 augusti 2012

Baka liten kaka...

Kanelkakor


Här pågår bakning inför det stundande ettårskalaset. Gillar du småkakor? Då tycker jag att du ska testa detta recept. Busenkelt och hur gott som helst, om man gillar kanel är väl bäst att tillägga. Receptet har jag fått av min mamma som är en fena på att baka och allra bäst på just småkakor, om jag får tycka (och det får jag ju!). Förutom att kakorna hon gör blir grymt goda så ser de även bra ut, så bra att det är svårt att ibland tro att de är "handgjorda". Hon får samma storlek samt jämn och fin form på dem, något som jag inte lyckats med så där värst bra. Tror jag har för bråttom. Undan ska det gå så att man kan ta itu med nästa sak på listan! Närå, inte riktigt men nå't åt det hållet i alla fall.

Kanelkakor
§         200 g smör
§         1 dl socker
§         1 dl potatismjöl
§         0,5 tsk bakpulver
§         1 tsk kanel
§         3 ¾ dl vetemjöl


Garnera med
§         ½ dl socker
§         2 tsk kanel

Gör så här:
1.     Sätt ugnen på 175 C.
2.     Blanda ihop alla ingredienser snabbt till en deg.
3.     Dela den i 6 bitar och rulla ut varje bit till fingertjocka längder. Skär små kakor om 2-3 cm och garnera med ett "gaffeltryck".
4.     Blanda socker och kanel och rulla kakorna häri.
5.     Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-15 min och låt kallna.

Hoppas det smakar!
Camilla

lördag 18 augusti 2012

Födelsedagsplaner

Blivande ettåringen Filip

Blivande ettåringen Oscar

Småprinsarna börjar bli stora och ettårsdagen närmar sig med stormsteg. Ofattbart att det snart gått ett år sedan de såg dagens ljus med buller och bång. Minns den dagen som igår och även dagarna innan. Tänk att det etsar sig fast så. Det är få dagar man minns på det sättet. Troligen för att det är en sån fantastisk och speciell upplevelse att bli förälder. Ja, det tycker åtminstone jag. Det överträffar verkligen allt jag hittills varit med om i livet. Och samma sak är det med kärleken till barnen, den är oöverstiglig och man vill göra ALLT för att de ska ha det så bra som möjligt.

Ettårsdagen ja. Den ska firas med närmaste familjen och släkten som i vårt fall blir en rätt stor skara. Håller på att planera och fixa lite inför den stora dagen. Roligt att ha lite att fixa inför. Imorgon ska det bakas småkakor :-)

Camilla

Bloggpaus


 

Hej vänner,
Nu är vår semester slut och knappt några inlägg har jag lyckats åstadkomma under tiden. Och jag som trodde att det var då jag skulle hinna blogga... Men ha, där fick jag! 

Nåja, det har sina förklarliga skäl. Strax före semestern fick jag akut ont i ryggen och det visade sig att en av diskarna i ryggen, som jag tidigare haft problem med, gjorde sig påmind igen. Nu är det bättre men jag har fortfarande ont. Medicinen heter bålträning, promenader, lyfta rätt och att undvika soffan (vilket inte är något problem med småbarn hemma...). All träning och promenader tar tid och då har bloggen fått stå tillbaka. Dessutom har inspirationen inte varit riktigt på topp, så en viss bloggtorka är också orsaken till frånvaron här på bloggen. Nu, så här i efterhand, känns det dock skönt att ha varit lite "nedkopplad" ett tag. Jag säger som Ernst Kirchsteiger:

"Vi måste lära oss att sommar handlar mer om att koppla av än att koppla upp sig."

När jag väl var sugen att sätta igång bloggandet igen, ja då stötte jag på patrull i form av att tekniken strulade. Det gick helt enkelt inte att blogga. För att göra en lång historia kort så fungerar det att blogga igen tack vare att vi bytt webbläsare till supersnabba Google Chrome. Nog om bloggen nu.

Du glömmer väl inte att trädgården fortfarande, fastän det är sensommar, har mycket vackert att beskåda. För att njuta på riktigt nära håll brukar jag ta in ett knippe av det som blommar som mest. Just nu är det rosorna hos oss. Hela vår rabatt prunkar av vackra, gamla rosor i olika nyanser. Så fint.

Camilla