fredag 29 juli 2011

Tavlor





Har testat att göra en egen variant av hästtavlorna som du kanske sett i någon lokal inredningsbutik. Pratade ihop mig med pysseldrottningen M och kom så fram till en bra idé. Nu är tavlorna äntligen klara och kommer att pryda pojkarnas rum.


Allt som behövdes var:


  • ramar (jag köpte RIBBA från IKEA)

  • linnetyg

  • vadd (att ha under linnetyget)

  • trähästar

  • hobbyfärg till hästarna (Panduro har en hel del att välja bland)

  • häftpistol att spänna fast tyget med alt starkt tape eller textillim (JULA har prisvärda häftpistoler + stift)

Y Camilla

onsdag 27 juli 2011

Ännu godare sallad!




Ett enkelt tips för att göra sommarsalladen ännu fräschare är att t ex använda Bengt Frithiofssons olivolja med fräsch smak av citron. Några droppar olja över salladen och du är klar! Ett stort plus också för den snygga flaskan som gör den alldeles utmärkt till "gå bort present".


Vill du ha ännu fler tips på ätliga "gå bort presenter" skaffa då Linnéa Seidels bok "Gott att ge bort". En toppenbra bok som tipsar om relativt enkla presenter att ta med sig när man går bort. Fina bilder och tilltalande layout gör boken än mer prisvärd. Linnéa bloggar även om bakning och matlagning här.


Ha en fin sommardag! Nu ska jag ut på promenad :-)


Y Camilla

tisdag 26 juli 2011

Loftgården Möbler och Ting

Byrå köpt på Loftgården Möbler & Ting




Förra veckan gjorde vi en utflykt med Leksand som slutmål. På vägen stannade vi i bl a Djurås och besökte inredningsbutiken Loftgården Möbler & Ting. Har du inte varit där tidigare kan jag verkligen rekommendera ett besök. Så otroligt mycket fina saker! Gamla möbler som säljes som de är, gamla möbler ommålade i shabby chic samt nya fina saker blandat med hantverk. Allt till lägre priser än här hemma i sta'n. Tipset om butiken kom från finaste grannen M. Tack snälla Du, än en gång!

Butiken har även en hemsida där man kan ta del av vad som är nyinkommet i möbelväg och erbjudanden. Kika in här.

Vi var på jakt efter en byrå till pojkarnas rum. Gissa en som blev glad när den plötsligt stod där mitt framför ögonen, precis en så'n ville jag ju ha. Gammal men ändå ny med den vita färgen och en massa vackra detaljer. Nu står den i pojkrummet och ska få sig lite papp i lådorna innan den är redo att fyllas på.


Y Camilla

måndag 25 juli 2011

Dubbel glädje!

Mina fingeravtryck här på bloggen har verkligen lyst med sin frånvaro under våren och sommaren. Huvudorsaken är att vi fått det enormt glädjande beskedet att vi ska bli föräldrar i höst till två små pojkar. Gissa om glädjen står högt i tak!!!! Det är det absolut bästa som hänt oss och vi är så förväntansfulla. De två små killarna i magen tar dock ut sin rätt och jag har varit och är jättetrött, zzzzz...

Hur som helst för ju detta med sig att vi, men framförallt jag, hamnat i ett rejält "boande". Detta har hittills betytt en tur till IKEA, renovering av garderob, införskaffande av diverse inredningsprylar, fylla frysarna med bär och hembakt, och mycket, mycket annat som ska fixas innan våra älskade pojkar kommer till oss. Allt som allt tar detta en hel del energi men vi njuter i fulla drag!

Är nu inne på min sista semestervecka, sedan väntar jobbet igen för en kortare tid. Hoppas att Du har en härlig sommar och tar dig tid att njuta av denna fantastiska årstid.


Y Camilla