tisdag 26 april 2011

Vilken helg!

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår...


Vilken härlig påskhelg det har varit, helt underbart väder! Rena rama sommarvärmen vissa dagar. Vilken förmån att ha fått möjligheten att vara ledig och njuta av allt detta. Grönskan har fullkomligen exploderat i helgen. I morse när jag cyklade till jobbet var det som att cykla genom att helt nytt, grönskande landskap om man jämför med bara för några dagar sedan. Ja, ljuvlig är denna tid. Hoppas Du haft möjlighet att njuta av helgen. Vi har grillat, umgåtts med vänner och familj, fixat i trädgården, plockat fram alla utemöbler och sist men inte minst också haft tid att njuta och bara vara.



Vackra vitsippor runt eken i vår trädgård.




Den här vackra påskbuketten fick vi av J:s familj under helgen, tack snälla Ni. Jättevacker är den och blomälskare som jag är uppskattar jag verkligen en sån här gåva.


Idag har vi inte haft något vidare väder. Det är grått, lite småkyligt och just nu regnar det. Det känns som om de gångna dagarnas värmebölja är ett minne blott. Tur då att det finns en massa saker, roliga och mindre roliga, att ta tag i inomhus :-).

Önskar Dig en fin kväll!
Y Camilla

måndag 18 april 2011

Pyntat till påsk



Har du pyntat något till påsk? Jag har tagit in lite nedblåst björkris från grannens björkar och satt små påskägg från ICA Maxi i. Gillar det enkla och därför blir det inte så mycket mer "pynt" än så här, tråkigt kanske men så vill jag ha det. Lite fräscha påskliljor blir det nog också på uteplatsen.


Y Camilla

Planteringsbord





För några veckor sedan köpte jag ett planteringsbord. I helgen kom det äntligen till användning då det var dags för penséeplantering. Det var hur smidigt som helst att stå och jobba vid och man frågar sig genast varför man inte gjort slag i saken och skaffat ett tidigare... Ja, ja ibland tar det lite tid att komma till skott :-) Inget mer ont i rygg och knän efter plantering här inte!

Vilken härlig helg det var! Vi fixade i trädgården - klippte ner rosorna och andra perenner, sopade grus, krattade löv och flyttade en syrénbuske - och grillade för första gången i år. Mmm, så gott! Äntligen är våren och värmen här. Våren är den överlägset bästa tiden på året tycker jag.

Y Camilla

söndag 10 april 2011

Grattis mamma!

Idag fyller min älskade mamma år. Stort Grattis till Dig och tack för att Du är den Du är och alltid finns där. All kärlek till Dig.
Kramar i massor Camilla

Trädgårdsfin




Om du liksom jag gillar att vara fin i trädgården kommer här ett litet tips. Här i Borlänge nyöppnade Granngården i nya lokaler den här veckan. Det har firats med speciella erbjudanden bl a bra priser på stövlar. Både jag och sambon slog till och köpte varsitt par. För egen del blev det ett par läckra röda, Linnea från Tretorn. De har lite lägre skaft än vanliga stövlar och passade mig, som har breda fötter och höga vrister, alldeles utmärkt. Priset var inte heller så tokigt, 349:-. Skynda fynda du också!

Y Camilla

Filippa

Världens finaste Filippa

Den 30 mars blev jag stolt faster till världens finaste, goaste lilla Filippa. Idag fick jag äntligen träffa henne och det var kärlek vid första ögonkastet! Så otroligt fin och go är hon. Gissa om jag är stolt, pappa M och mamma K, över detta få vara faster till detta lilla flickebarn. Välkommen till världen och vår familj, älskade Filippa. Må livet bringa dig det allra bästa.
Varma kramar & all Y kärlek Y från faster Camilla

Blomtips



Förra helgen köpte jag en bukett ranunkler som stått sig nästan hela veckan. Sedan började en efter en att nicka. De sista fina kvarvarande blommorna satte jag ner i de små fina glasvaserna inköpta tidigare i år på PUB. Ett bra tips att tillämpa om inte hela buketten vissnat ner.


Y Camilla

torsdag 7 april 2011

Trädgårdsfredag

Imorgon kväll är det dags! Då är nämligen Pernilla Månsson Colt tillbaka i rutan med sitt Trädgårdsfredag. Jag följde hela förra säsongen och programmet blev snabbt en favorit. Trädgårdstips från Pernilla och trädgårdsmästaren John blandas med matlagning med kocken Tareq. Maten baseras alltid på någon råvara från trädgården. Ett extra stort plus i kanten är att programmet är vackert filmat. Missa inte detta härliga program som alltså börjar imorgon kväll kl. 21:30 på SVT2.
Y Camilla

söndag 3 april 2011

Länge sedan...


Det känns som om det var en hel evighet sedan jag uppdaterade bloggen. Har inte haft vare sig tid, lust eller inspiration på sistone. Lovade mig själv när jag började blogga att om dessa känslor skulle infinna sig, så skulle jag heller inte få prestationsångest eller dåligt samvete för det. Det har väl gått sådär med den biten kan jag säga. Hur som helst så infann sig en strimma skaparglädje idag så här kommer minsann ett litet inlägg!

I helgen har jag besökt blomsterhandeln nästgårds. De firar hela 110 år och den har varit i familjens ägo hela tiden, otroligt! Det firades med rabatt på krukväxter och vissa snittblommor så jag passade på och köpte ranunkler och söta små påskliljor. Påskliljorna har fått flytta ut på farstukvisten och ersatt den gamla ljungen från i vintras. Vårkänslorna infinner sig trots att det är riktigt gråväder ute idag. Här har det regnat ihålligt sedan i morse.

Nu ska det lagas lunch och efter det ska här monteras ett planteringsbord. Har sneglat på ett sådant bord i flera år men inte slagit till förrän nu. Nu slipper jag krypa runt på backen när det är dags att plantera. Underbart att slippa detta!


Y Camilla