måndag 31 januari 2011

Hola Espania!

Poolområdet


Spa-anläggningen, inte så dumt att unna sig lite spa-lyx kanske?

Så här ska jag träna varje dag, närå...
Men vad sägs om den utsikten när man tränar?

Hej Spanien, här kommer vi! Nu har vi bokat resa till favvoresmålet Kanarieöarna. Vi reser till Gran Canaria från hemorten B i mitten av mars. Blir borta en vecka och jag kan knappt bärga mig, längtar sååå! Hotellet vi ska bo på heter Seaside Sandy Beach och ligger centralt i Playa Ingles med gångavstånd till centrum och havet. Nu får det ta och bli mars, eller förresten inte riktigt än...Har ju en massa roliga saker att göra fram till dess :-)
Önskar Dig allt gott!
Y Camilla

söndag 30 januari 2011

I kakburken



Gillar som bekant att baka men helst ska det gå fort... Ett recept på småkakor som går fort att "sno ihop" är kokoskakor. Jag använder det recept som finns i "Sju sorters kakor" men lägger till fint hackad mörk choklad och de blir genast ännu godare :-) Här kommer receptet:
Kokoskakor
ca 35 st
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 5-6 dl (ca 200g) riven kokos
  • 75-100 g fint hackad mörk choklad

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokos och matfett. Låt smeten svälla en stund. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min i 175 C (samma temp i varmluftsugn).

Ät och njut!

Y Camilla

lördag 29 januari 2011

Randigt värre



Randig topp från Esprit Collection

Jag har snöat in, ja inte i snö då men på randiga plagg. Gjorde upptäckten i mellandagarna när jag varit på rea och kom hem med två randiga tröjor. Kikade i resten av garderoben och konstaterade att där finns mer än en randig tröja... Inte är det väl någon nyhet heller att jag är svag för det marina temat, i inredning såväl som på kläder. I fredags tog jag en kort sväng förbi Esprit och gissa vad jag kom hem med... Javisst, en randig topp i vitt och blått helt i min smak!

Y Camilla

söndag 23 januari 2011

BUSbra!

Favoriter bland läppglans, mascara och nagellack


BUS från Garnier

Så här års är solbrännan ett minne blott och man (eller i alla fall jag) känner sig (mig) blek och glåmig. Tur då att det finns krämer som kan råda bot på detta! Jag kör BUS (Brun Utan Sol) från Garnier som jag funkar bra och inte luktar allt för illa. Den hemska lukten hos denna typ av produkter gör att man drar sig för att använda dem. Att just den här BUS-produkten dessutom är jämförelsevis billig gör inte saken sämre.

När det gäller smink heter favoritmascaran Definicils och kommer från Lancôme. Jag har använt den sedan sena tonåren och har testat några andra märken men alltid kommit tillbaka till just den här som jag tycker är överlägset bäst. Läppglans kan man väl aldrig få för många av och här är favoriten just nu ett gloss från Chanel som heter Lévres Scintillantes Glossimer Nr 131. Finaste vardagsnaglarna får du med Forever Strong Professional Nr 205 "Tender Rose" från Maybelline, ett superbra, mycket ljust rosa nagellack som sitter länge, länge...

Y Camilla

Blomstrande


Prärieklocka


Kornettblomma
Vid det här laget har det väl inte undgått någon att jag är svag för blommor! Har städat bort alla trista gamla blommor som inte riktigt hängt med i vinter och fyll på med en ny krukväxt (streptocarpus eller kornettblomma) och lite färska snittblommor (prärieklocka).

Nu börjar Solsidan, hej på en stund!

Y Camilla

lördag 22 januari 2011

Försenad present

Nu har jag äntligen kommit till skott och beställt min födelsedagspresent, nämligen en ny morgonrock. Lexington och Gant har den bästa frottén i mitt tycke och den här gången föll valet på Lexington. Längtar tills den kommer med posten...

Y Camilla

tisdag 18 januari 2011

Bloggkväll


Jag och fina grannen M har haft "bloggkväll" och delat erfarenheter kring bloggandet. Härligt med vänner att dela sina intressen med och att kunna tipsa och inspirera varandra!
Nu dök precis favoriten Maria Montazami upp i rutan i Vingreklamen. Hon är ju fantastiskt rolig denna Maria men verkar också otroligt trygg i sig själv och mån om sin familj. Hon gjorde (ännu mer) intryck på mig i TV3:s "24 timmar" där hon och Anna Book bodde tillsammans under ett dygn. Roligt och tänkvärt program.
Längtar så till nästa säsong av SHF!
Nu är det snart läggdags. Natti, natti...
Y Camilla

söndag 16 januari 2011

Armband



Tenntrådsarmband, bilder lånade från Veronicas hemsida.

Har beställt två fina tenntrådsarmband från en tjej som heter Veronica. Kika gärna in på hennes hemsida. Utöver dessa armband tillverkar hon även diverse olika halsband och örhängen. Så mycket fint!


Y Camilla

TV



Helgen kan sammanfattas två bokstäver: TV. I fredags, lagom till det var dags att bänka sig framför Let's Dance, så pajade TV:n. Den la helt enkelt av, totalt stendöd, ingen bild alls. Eftersom vi lagat den en gång tidigare var det bara att ge sig ut och köp en ny. Usch, tråkigt. Inköpet tog hela lördagen och på kvällssidan hade vi kopplat in den, men ljud och bild var inte helt perfekt. Dagen har vi ägnat åt felsökning och det var nära att sluta med att vi byggde om TV-bänken också...


Mellan allt TV-fixande har jag även grejat lite i köket. Har gjort plats för lite vårprylar på hyllorna.

Nu väntar en intensiv inledning på arbetsveckan för min del. Önskar dig en fin vecka och kom ihåg att Du är värdefull.

Y Camilla

måndag 10 januari 2011

Myrtenträd



När julblommorna flög all världens kos skaffade jag två söta myrtenträd. Problemet med dessa skönheter, som butiksbiträdet också så snällt upplyste mig om, är att de inte får torka ut och för att citera "man får bara en chans". Inte bra, det gäller alltså att vara på hugget med vattenkannan med tanke på priset. Kannan är framställd och varje morgon är jag där och kontrollerar att de minsann är fuktiga. Vilket pyssel! Men med tanke på hur söta de är, så får det vara värt pysslet ;-)
Y Camilla

lördag 8 januari 2011

Lördagsfix


Här har dagen gått i fixandets tecken. Vi har slipat av stolarna till uterummet så nu är de klara för målning. Pärlsponten i hallen har bättringsmålats sedan den glesat isär nu under vintern. Den sista julgardinen har åkt ner. Har städat undan julblommorna och en amaryllisstjälk fick bli snittblomma istället. Snön fortsätter tyvärr att falla ner och vi fortsätter skotta...
Trevlig lördagkväll!
Y Camilla

fredag 7 januari 2011

...och vackert inne





Julen är borta och våren är här!! Ja åtminstone inomhus...Häromdagen fyndade jag brickan på bilden på loppis för 10 riksdaler. Tillsammans med några ljusstakar i fattigmanssilver och några ranunkler är den ett fint blickfång i vardagsrummet. Dessutom påminner den om den analkande våren.
Y Camilla

Vackert ute

Nybrobacken skymtar i bakgrunden

Visst är det en söt liten "stuga"?

En istäckt Tunaå
Efter ett intensivt snöande i några dagar nu så är det otroligt vackert ute. Tog med mig kameran ut på dagens promenad och passade på att föreviga naturen. Jag slås ofta av hur lyckligt lottad jag känner mig över att få ha denna vackra natur bara ett stenkast hemifrån. För mig är det en lisa för själen att insupa allt det vackra runt omkring. Jag vill bara vara ute och njuta av det, ett billigt nöje...

Y Camilla

Förnyelse

Har känt ett längtan efter att förnya bloggens utseende. Sagt och gjort, igår kväll gjorde jag ett försök men blev inte alls nöjd, blä. Så nu kommer jag att fortsätta till dess att jag fått till utseendet som jag vill ha det. Har en tydlig bild över hur jag vill att bloggen ska se ut, men hur jag ska få till det vet jag inte i nuläget... Det är bara att fortsätta försöka och om inte det funkar får jag väl fråga mig fram. Med andra ord, var beredd på att sidans utseende kommer att skifta ett tag framöver.

Om en liten stund börjar Let's dance, då ska jag följa en av mina favvobloggare nämligen Hannah Graaf Karyd. Heja Hannah!

Y Camilla

tisdag 4 januari 2011

Loppisfynd




Då så, då är det bara att sätta igång med slipandet och målandet! Nu har vi fått hem vårt nya möblemang till uterummet. Tack vare observanta och omtänksamma grannen M hittade vi det perfekta möblemanget på Ta tillvara hur billigt som helst; ett runt bord med två illäggsskivor och tre stolar. Bordet och stolarna ska slipas och målas vitt och stolsdynorna ska så klart kläs om.
Tre stolar är ju i minsta laget men vi får hålla utkik efter fler. Att de inte kommer att se precis lika dana ut gör inget tycker jag, om de hålls ihop av samma färgskala är det bara charmigt att det är lite udda. Och det är ju trots allt bara ett uterum vi ska möblera.
Färg ja, om det är någon som har något bra tips på en slitstark, matt vit färg så tas det tacksamt emot. Tänk vad skönt när det är klart och vi får möblera, längtar redan... Och det är just det som är själva drivkraften, att man ser det färdiga slutresultatet framför sig och hur bra det faktiskt kommer att bli ;-)

Ni missar väl inte starten av Bygglov ikväll! Ska bli kul att se vad de tar sig an för spännande projekt den här säsongen.
Ta hand om Dig!
Y Camilla

söndag 2 januari 2011

Lunch i uterummet



Tomatsoppa med vitlök och basilika, himmelskt gott!

... och så avrundar vi med våfflor med vispgrädde och hemgjord jordgubbs- och rabarbersylt!

Idag dukade vi upp till lunch i uterummet som flödade i solsken. Härligt att sitta där och lapa solljus. Trött som jag är på all jul- och festmat så blev det tomatsoppa med basilika och vitlök och så avslutade vi med våfflor. Toppengott!
Nu väntar två och en halv dag med jobb och sedan ledigt i fyra dagar igen, inte så dumt...
Då ska adventsjusstakarna bort, vårgardiner upp och då försvinner de allra sista resterna av julen. Skööönt! Ut med det röd/vita och in med pasteller/vitt/naturfärger. Lite fräscha tulpaner eller ranunkler på bordet, ljusstakar i fattigmanssilver, någon ny krukväxt, ja nå't i den stilen blir det.
Imorgon hoppas jag att vi ror i land ett köp som kommer att ge oss jobb för en tid men som vi kommer att ha glädje och nytta av framgent. Berättar mer när det är klart :-)
Ta hand om Dig och ha en fin vecka.
Y Camilla

lördag 1 januari 2011

God fortsättning


Båstad 2009 - semester i Halland och Skåne

God fortsättning på det nya året! Hoppas din nyårsafton var trevlig. Vi hade en jättetrevlig kväll i goda vänners sällskap. Huvudrätten var fantastisk! (Är du nyfiken på vad vi åt, kika in här.) En eloge till värd och värdinna för ett toppenval, det var så gott. Tack K&K för en jättemysig kväll!
Vi valde, var och en, några nyckelord som vi på olika sätt önskar ska prägla 2011. Efter att ha sugit lite på dem ytterligare under dagen har jag beslutat mig för: målmedvetenhet (avser träning...), tålamod, intuition och spontanitet.
Som sagt ett nytt år ligger framför oss med möjligheten att göra upp planer, stora som små, så att man har något att längta till och se fram emot. Sommaren 2009 förverkligade vi en semesterplan sedan många år tillbaka, nämligen en rundresa i Skåne. Vädret visade sig tyvärr inte från sin bästa sida men det gick ändå att njuta av det vackra landskapet. Hur ser dina semesterdrömmar/planer ut för året?
Under dagen har jag fortsatt med att plocka bort julsakerna, så skönt. Nu är jag less på julen så nu åker den ut, pö om pö... Hittade gamla lökar av bl a pärlhyacinther i källaren som jag funderar på att plantera i krukor imorgon. Allt för att komma i lite vårstämning ;-)
Ha en fin kväll
Y Camilla