fredag 31 december 2010

Gott Nytt År!


Ja, då är det Nyårsafton igen... Gillar denna kväll. Ett tillfälle att fira in det nya året med god mat i goda vänners eller familjens sällskap. Ett helt nytt år ligger framför oss med nya möjligheter att förverkliga drömmar och att göra upp nya planer. Jag avlägger inga löften men däremot gör jag upp planer i grova drag för det kommande året.

Nytt år innebär för mig att våren är i antågande även om termometern visar något annat... Inomhus är det ju i alla fall fullt möjligt att göra lite mer vårlikt. Det har jag sett fram emot i några veckor nu. I mitt tycke är det just planeringen och funderandet kring hur jag ska inreda som är det allra roligaste. Att skrida till verket och förverkliga planerna är också kul men klår inte själva planerandet.

Har så smått börjat plocka bort julsakerna. Det mest juliga har börjat åka in i skåpen igen men ljusstakarna får stå kvar ett tag till. De lyser så fint.

Hoppas Du får en riktigt trevlig nyårsafton. Önskar Dig ett Gott Nytt År och det allra bästa för 2011.



Nyårskramar Y Camilla

tisdag 21 december 2010

Ernst

Julgrupp signerad fina grannen M


Halloj! Hur har ni det i kylan så här i början av julveckan? Bra hoppas jag :-) En till arbetsdag denna vecka och sedan ledigt i fyra dagar, skööönt. Har Jul med Ernst på i bakgrunden och han är ju för häääärlig, vilket målande språk han har den mannen. "Sverige håller på att bli nersmetat med ljusslingor" - instämmer till fullo, kunde inte sagt det bättre själv... Vart tog måttligheten vägen undrar jag. Det är bara att konstatera att smaken är som baken, delad...

Y Camilla

måndag 20 december 2010

Klänning

Klänning från Esprit (edc)




Var in på Esprit häromdagen och hittade en söt klänning som funkar bra såväl till de kommande helgerna som till sommaren då den är ganska tunn. Med en tröja under, strumpbyxor, knästrumpor och en kofta till blir den perfekt att mysa och känna sig fin i nu på vintern. Till sommaren, ja då är den perfekt som den är med ett linne under. Sån't gillar jag :-)


Y Camilla

söndag 19 december 2010

Fjärde advent


Tittar in en kortis för att önska Er alla en riktigt fin fjärde advent. Nu ska vi ut och skotta snö för här vräker snön ner och har gjort sedan igår. Sedan blir det promenad på det, eller promenad och promenad, snarare pulsande i snön då det brukar dröja innan det blir plogat. Ha en skön söndag.
Y Camilla

lördag 18 december 2010

Upplyst





Nu är det som mörkast ute och snart vänder det, tack och lov, och vi går mot ljusare tider. Minns de första vintrarna i huset då vi knappt hade någon exteriör belysning. Huvva, vad mörkt det var. Man såg inte ett skvatt. Nu är det annat och vi har ljus kring huset, vilket jag tycker känns tryggt. Inte så miljövänligt dock, men vi har i alla fall bytt vissa av lamporna till LED och vi har timer på belysningen så den står inte och drar ström hela dagarna.

Y Camilla

Tacksamhet




Julafton och julledigheten närmar sig med stormsteg. Läser om och hör talas om människor som känner sig stressade denna tid och känner tacksamhet över att jag inte gör det. Istället njuter jag av det vackra landskapet därute och av denna högtid då det hör till att pynta, baka och fixa. Men jag gör bara i den utsträckning jag själv orkar och har lust med, resten får vara. Jag tänker inte stressa eller ha dåligt samvete för att jag inte gjort ditt eller datt. Det blev inga hemmagjorda julkort i år och kanske får granen ligga kvar på vinden, det blir ju jul i alla fall... Eller hur? Det viktiga är att göra det man själv mår bra av och inte det andra förväntar sig, det är man skyldig sig själv. Hur tänker du kring detta?
Vad det är skönt med lördagkväll. Sitter nu utvilad i värmen framför brasan och om en stund börjar Robinson finalen. Snart dags att äta lite. Ha en fin kväll.

Y Camilla

söndag 12 december 2010

Bloggmössa


"Bloggmössa"



Brrr, vad här är kallt! Det gäller att hålla huvudet varmt så att man inte fryser...

Såg en snygg mössa i en annons i helgens tidning och begav mig till den aktuella affären för att se om den var lika fin i verkligheten. Naturligtvis blev jag ju jätteförtjust i mössskrället. När jag provade fick jag höra att det minsann var en "bloggmössa". "Va?" sa jag som inte hängde med. Jo, bloggerskorna i storstaden och alla "innemänniskor" har tydligen en sån här mössa fick jag höra av damerna i affären. Mössorna är jättepopulära i hufvudstaden och finns i olika färger. Som pricken över i:et så kan man byta ut toffsen som också finns i olika storlekar och färger. Och jag som bara såg en snygg, vit mössa... Ja, så gick det till när jag skaffade en bloggmössa.



Y Camilla

Julblommor





Här hemma står julblommorna i full blom. Hade kraftig huvudvärk i början av veckan och kom på att det nog var hyacinthernas fel... De luktar fantastiskt gott men också väldigt starkt. Den ena amaryllisen har slagit ut i blom och de är ju oerhört vackra, eller hur? Något man ofta glömmer bort är ju att de är fina även som snittblommor.
Är så glad just nu, har precis lyckats få igång Spotify på den bärbara datorn. Från datorn har vi en transmitter till förstärkaren på stereon så nu kan man digga för fullt. Tjohooo!! Kvällen kommer att gå i låtletandets tecken...


Y Camilla

fredag 10 december 2010

Tävling!


Du missar väl inte tävlingen hos Fyra Årstider där du bl a kan vinna ett fint kuddfodral från Myra Collection.

Y Camilla

Julmusik


Ja, då är det fredag igen! Härligt, men det är hemskt vad tiden går fort. Tredje advent står för dörren. Ikväll ska vi mysa framför TV:n och Idolfinalen med glögg, lussebullar och papperkakor. Vem tror ni vinner, Jay eller Minnah? Jag satsar på Jay. Mina favoriter Linneá, Andreas och Olle är ute ur tävlingen men jag hoppas och tror att vi kommer att få se mer av dessa talanger framöver.
Apropå musik och Idol så är Måns Zelmerlöv en gammal Idoldeltagare som nyss släppt en julskiva. Kan varmt rekommendera den om du gillar storband. Köpte den till bra pris på ICA med ICA-kortet, 89:- istället för 149:- (utan ICA-kort).
Önskar Dig en härlig fredagkväll!
Y Camilla

fredag 3 december 2010

Äntligen fredag!


Äntligen fredag, vad skönt med helg! Morgondagen ser ut att bjuda på vackert vinterväder i vår landsände, ut och njut med andra ord. Önskar Dig en härlig andra adventshelg.
Y Camilla

Jul på kontoret





Även vårt hemmakontor har fått sig en släng av julen, ovan ser du lite bilder från hur det ser ut. Hissgardinen och det vita kuddfodralet är av märket Svanefors och är inköpta i år respektive förra året. God Jul-kudden kommer ifrån Nyblom och Kollén som gör verkligt fina textilier. Även den är inköpt förra året men jag har sett att den finns med även i årets julkollektion från Nyblom och Kollén. Återförsäljare på nätet för N och K är bl a House of Linnéa och Balders Hage.
Y Camilla

torsdag 2 december 2010

En GOD jul


Häromkvällen bakades det lussebullar här hemma. Jag använder ett recept som jag hittade för många år sedan och som blivit en favorit. Det blir så himla GODA lussebullar. Receptet har t o m min mamma fått "ärva" av mig... Förutom den traditionsenliga saffran, ingår även kardemumma som smaksättare i degen. Jag älskar kardemumma, kan helt enkelt inte få nog. Håll i dig, här kommer det bästa receptet på lussebullar alla kategorier, jag lovar!

Saffranskusar med kesella
ca 35 st

Y 50 g jäst
Y 100 g smör
Y 5 dl mjölk
Y 250 g Kesella mager kvarg
Y 2 påsar saffran (1 g)
Y 1½ dl socker
Y 1 tsk stött kardemumma
Y ½ tsk salt
Y ca 17 dl vetemjöl
Y 1 ägg till pensling
Y russin till garnering

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i kastrull. Tillsätt mjölken, den stötta kardemumman och saffran och värm till 37 C. Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 st saffranskusar. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta ca 40 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5-8 min i 225 C.

Ät och njut!

Y Camilla