tisdag 30 november 2010

Adventsljusstake


Har du gjort iordning din adventsljusstake? Jag fixade till vår i lördags, redo för första advent. I år blev det ett mycket sparsmakat "arrangemang". Lite grön mossa, vit små hjärtan i filt, vita ljus och vips så var den klar! Ibland behöver det inte vara så krångligt, eller för att citera Ernst: "I det enkla bor det vackra".

Ett annat litet jularrangemang, vackert i all sin enkelhet. I alla fall om jag får tycka och det får jag ju ;-) Nu ringer en ilsken klocka! Sista plåten med lussebullar är färdiggräddad. Bäst att rusa...

Y Camilla

torsdag 25 november 2010

Fint till glöggen


Hittade de allra finaste glöggmuggarna hos Adding Lifestyle och till ett överkomligt pris dessutom, 15 kr st. Gillar mönstret som har lite gammeldags känsla. Apropå glögg, så får jag får utslag av kryddorna i den och tänkte därför testa detta recept som ett alternativ till vanlig glögg. Receptet hittade jag i Buffé för några år sedan.

Varm vanilj och äppelcider
Ger ca 10 glas

Y 2 flaskor äppelcider (à 750 ml)
Y 2 kanelstänger
Y 1 vaniljstång

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud på svag värme ca 20 min. Ta bort kanel- och vaniljstängerna och servera genast.
Tips! Kan spetsas med 2 dl vodka.


Kanske kommer du ihåg strutarna jag "fyndade" på Iris Hantverk för några veckor sedan? I alla fall har de nu fått sin plats i köket och fyllts med granris lagom till jul. Luktade ljuvligt av granriset när jag tog in det, ett enkelt sätt att ta in julen...

Nu har det blivit kyligt inne, dags att göra kvällsbrasa...

Y Camilla

tisdag 23 november 2010

Löpare


Kände för att lägga ut ytterligare några bilder på löparen från Village så att ni får se hur fin den är i all sin enkelhet :-) Äpplena är konstgjorda men ser äkta ut på håll. Har ett par stycken som jag brukar dekorera med till jul. Gillar det röda och vita tillsammans, enkelt men snyggt. Ljusstaken köpte jag för några år sedan på Norrgården.
Nu ska jag förbereda kvällsmaten. Hej på en stund!

Y Camilla

söndag 21 november 2010

Pysseldag

Idag har jag ägnat mig åt favoritsyselsättningen, nämligen pysslat! Så mysigt och skönt att skrota runt här hemma och bara göra det man känner för. Idag har julen fått komma fram så smått bl a i form av textilier och ljus. Hittade en fin löpare på Village igår med den passande texten God Jul. Har en likadan röd med vit text som jag köpte förra året.

Vi hann också med en tur till skogen där vi hämtade granris som ska pryda utsidan av huset lite varstans. Åhh, så vackert det var därute! Träden var alldeles snötäckta och det var helt tyst så när som på några fåglar som lät. Jag hade tänkt ta med mig kameran ut men lämnade den hemma efter lite velande. Gissa om jag ångrade mig...



Saffransskorpor a la Leila i glasburk från Iris Hantverk

Tidigare i veckan bakade jag saffransskorpor som är himmelskt goda! Gillar du saffran så bara måste du prova detta enkla recept. Det är hämtat från Lailas "A Piece of Cake" och har du inte boken hittar du det här.



Nu ska jag kika in hos några andra bloggar och inhämta lite inspiration.

Önskar dig en fin vecka och kom ihåg att du är värdefull.

Y Camilla

måndag 8 november 2010

Ladda batterierna



Efter en intentiv arbetsvecka var det välbehövligt med helg. Var riktigt trött i fredags och kände att jag bara behövde få vara och ladda batterierna. För mig handlar det om att göra saker som jag tycker är roliga och som jag mår bra av. Jag tog långpromenader i det vackra vädret, bakade hallonmuffins, läste och pysslade här hemma.



Den här årstiden när det är så mörkt är uterummet ovärderligt. Här lapar vi ljus på helgerna och det är som en riktig vitamininjektion! Åhh, vad jag är glad att vi har detta rum.

Y Camilla

måndag 1 november 2010

Believe in your dreams


Som medlem i Body Shop får man 100:- att handla för när man fyller år. Jag hämtade ut min gåva idag valde en duschcreme i den nya serien Dreams unlimited. Ska testa den imorr'n och kanske blir den en ny favorit i badrumsskåpet... Gillar verkligen namnet, Dreams unlimited, med undertiteln "Believe in your dreams". Att tro på och förverkliga sina drömmar, stora som små, är viktigt för mig och något jag strävar efter. Ibland går det bra och ibland mindra bra, det viktiga är dock själva strävan. Att inte ge upp och tänka att det är omöjligt. "Ingenting är omöjligt" som Gunde brukar säga! Det omöjliga tar bara lite längre tid. Minns det.
Nu ska jag passa på att slå ett slag för min fd kollega och goda vän Ewas företag Ewas Wilostund. Ewa öppnar eget inom kort och kan bl a erbjuda avslappningsmassage, ansiktsbehandling, reiki, fotkurer och vaxning. Redan nu kan man köpa presentkort med rabatterade priser. Ewa säljer även Aloe Vera produkter från Forever Living.
Y Camilla