lördag 30 oktober 2010

Det nalkas jul


Nejdå, jag har inte blivit galen bara smått inspirerad av att julen snart är här med allt vad det innebär. I veckan landade ett nytt nummer av Lantliv i brevlådan med massor av julinspiration. Ska spara numret till imorgon kväll och läsa det framför brasan :-)




Butikerna har precis plockat fram adventsljusstakar och annat som hör julen till. Det gäller att vara ute i tid om man vill ha sin favoritljusstake, annars tar de slut. Det fick jag bittert erfara förra hösten då vita hjärtljusstaken Nusnäs tog slut i ett nafs. Hade tänkt skaffa en till sådan i år men hittade istället en annan jättefin ljusstake på Ljusexperten.

Dessa söta små strutar ska jag fylla med gransris och kanelstång och hänga upp i köket eller granen till jul. Strutarna finns hos Iris Hantverk i Stockholm.

Trevlig lördag kväll!
Y Camilla

lördag 23 oktober 2010

Gudomlig mat

I min önskan att fylla på receptbanken med nya goda maträtter brukar jag då och då besöka Matklubben, där jag är medlem. Ett superbt ställe att hitta nya recept på och att dela med sig av sina egna favoriter. Här har jag hittat många bra recept och dagens middag "Gudomlig kycklingfilé" är hämtat därifrån. Eftersom maten verkligen smakar gudomligt och receptet är busenkelt bjuder jag på detta här:

Gudomlig kycklingfilé
För 6 personer

6 kycklingfiléer
3 dl matlagningsgrädde
5 dl crème fraiche

Marinad:
½ dl kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 knippa persilja
4 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:
Blanda marinaden. Lägg filéerna i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Marinera i 3-4 timmar eller över natten i kylskåp.

Lägg filéer och marinad i en eldfast form. Blanda grädde och crème friache försiktigt och häll över filéerna. Tillaga i ugn i 250 grader ca 45 min. Servera med ris och en god sallad.

Jag lovar att du inte kommer att bli besviken, testa du också!

Y Camilla

Höstpyntat



Gillar att ha något fint arrangemang vid entrén till huset, det känns liksom mer välkomnande då. Var till Blomsterlandet men hittade som vanligt ingenting. Förstår inte varför jag åker dit överhuvudtaget då jag blir lika besviken på utbudet varje gång. Drog istället till Blomsterriket och hittade denna fina lilla höstgrupp till ett överkomligt pris. Ska försöka hitta en liten zinklykta för värmeljus att hänga på en pinne med krok i själva arrangemanget. Kan bli mysigt nu när det är så mörkt. Tror den lokala blomsterhandeln har sån'a pinnar, det blir veckans uppdrag.
Y Camilla

fredag 22 oktober 2010

Tävling hos Fyra Årstider

Har du lust att vinna en fin emaljskylt med husnummer eller namn på från Ramsign? Om du som jag är tävlingssugen kika då in på bloggen Fyra Årstider.

Trevlig fredagkväll!

Y Camilla

måndag 18 oktober 2010

Höstmys

Rostig krona från Norrgården



Här har vi haft en kall och blåsig dag. Efter en kvällspromenad i blåsten tände vi brasa och värmeljus, så skönt och mysigt att vara inne. Det är iallafall en stor fördel med höstmörkret! Se vilket vackert skuggspel kronan och ljuset bildar tillsammans på väggen...
Önskar Dig en fortsatt fin kväll.
Y Camilla

söndag 17 oktober 2010

Händelserik vecka

Plåtburk med tändstickor från Green Gate hos Syster Lycklig




Åhh, vilken händelserik och rolig vecka det har varit!

Det har firats födelsedagar; sambon, jag och svärmor har fyllt år. Har unnat mig en ansiktsbehandling för andra gången i mitt liv och efteråt så funderar man över varför man inte gör det oftare. Det var så fantastiskt skönt! Bokade in en ny tid på en gång, nu har jag något att se fram emot i mörka november.

Fredagen och lördagen spenderade vi i huvudstaden. Vi gick på sta'n, åt gott och var på Cosmonova. Jag hade lördagen för mig själv på sta'n eftersom sambon var på kurs. Passade på att besöka lite roliga kläd- och inredningsbutiker. Tog bl a en promenad till Syster Lycklig. Döm om min förvåning när jag såg att butiken var mycket mindre än jag nånsin kunnat föreställa mig. Det var prylar på varenda kvadratmillimeter, men vilka fina prylar sen :-) Fullt med fina Green Gate saker, det var som att komma till himlen! Fick med mig två favoriter hem, en termos och den allra sötaste lilla plåtburken med tändstickor. Det bästa var nog texten på burken, "Soul matches"...

Idag har vi städat och fixat lite här hemma. På eftermiddagen var vi hos svärföräldrarna och blev bjudna på jättegod mat. Därefter stannande vi till hos en mycket god vän som var hemma i Dalarna över helgen. Det blev ett kärt återseende. A, vi måste höras och ses oftare!
Stor grattiskram till svärmor L som fyller år idag. Hipp, hipp hurra!
Y Camilla

måndag 11 oktober 2010

Grattis!



Idag fyller älskade sambon J år. Hipp, hipp hurra för dig och stort GRATTIS. Önskar dig en toppenfin födelsedag.

Y Camilla

lördag 9 oktober 2010

Idol



Ja, då har Idol-säsongen dragit igång igen och fredagkvällarna är räddade... Har du hittat några favoriter? Personligen tycker jag många av killarna är riktigt, riktigt bra. Olle är grym och jag gillar även Andreas W. Andreas har en fantastisk röst och kan han bara hålla nerverna i styr så kommer det nog gå riktigt bra för honom, med eller utan Idol. Han påminner mig mycket om en annan favoritsångare, nämligen Michael Bublé. Lyssna in klippet nedan.




Dags för långpromenad med grannen, därefter lunch och lövkrattning och sedan kalas!

Y Camilla

söndag 3 oktober 2010

Äppelpaj

Pajform, muggar och handduk från GreenGate
Assietter Swedish Grace
från Rörstrand


Äppelpaj med kesella

Helgen har verkligen gått i matens tecken... Har testat ett nytt recept och till min stora glädje visade sig det vara en av mina favoriträtter, nämligen Sweet and Sour Chicken. Det var en hel del jobb att få till men värt varenda minut då det blev gott! Idag har vi ätit gott igen; potatisgratäng, helstekt fläskfilé och madeirasås. Himmelskt gott! Dagen avrundades med mumsig äppelpaj i uterummet tillsammans med goda vänner.



I fredags blev det ett besök till den lokala blomsterhandeln. För mig är det en ren njutning att gå och titta på alla fina blommor, vackra arrangemang och inhämta inspiration. Skulle kunna gå runt i timmar och titta på allt fint :-) Utöver blommor finns det så mycket roliga inredningsdetaljer. Köpte den söta lilla blomhållaren på bilderna ovan. Bandet och blomman går att byta ut efter säsong och blir ju på så sätt väldigt användbar. För att citera Maria Montazami, " I love it!".

Dags för kvällsmat! Ha en fin vecka och ta hand om Dig.


Y Camilla