torsdag 30 september 2010

Nytt till köket

Nytt från GreenGate hos Balders Hage

Igår fick jag min beställning från Balders Hage med en massa fina kökssaker från danska GreenGate. Åhh vad roligt det var att packa upp! Ungefär som julafton när man var liten...
Några nya fräscha kökshanddukar, en ströare, muffinsfomar och fina plåtburkar till småkakor eller något annat roligt.

Ni missar väl inte Idolkvalet?

Y Camilla

måndag 27 september 2010

Höst




Åhh vilken vacker men småkylig höstdag det var igår. Gick lite tidigare från jobbet och tog en cykeltur när jag kom hem. Så otroligt skönt att komma hem i tid och få komma ut i friska luften. Kameran fick följa med ut och jag passade på att ta lite höstbilder. Ovan ser du valda delar av den natur cykelturen bjöd på. Kom att tänka på hur nöjd jag är med läget där vi bor. Nära till sta'n och jobbet, 15 min med cykel, och samtidigt så är åkrar och hagar inte mer än 5 min bort. Känner mig lyckligt lottad som har nära till "allt".

Önskar dig en fortsatt bra dag och glöm inte att uppleva och njuta av hösten du också!
Y Camilla

söndag 26 september 2010

Inspiration!

Tavellister i oljad ek från Mio. Bokstäver från en butik i Tällberg.


Liten ljuslykta från Gruvgatan 13, inköpt för flera år sedan.
Så här på hösten när man börjar tillbringa mer av fritiden inomhus igen så brukar lusten att skapa och inreda komma över mig, så även denna gång. Tack och lov! Åhhh vad mycket inredningsidéer som snurrar runt i mitt huvud just nu. Vissa är färdiga idéer som går att förverkliga relativt enkelt och andra behöver mogna lite innan de förverkligas.
Helgen har verkligen gått i rensandets och pysslandets tecken. Har rensat bland papper, satt in recept, tvättat och plockat bort saker som knyter an till sommaren. Så skönt att få lite ordning och reda!
I webbutiken Balders Hage är det just nu 20% rabatt på GreenGate. Uppge rabattkoden gghW10 för att få rabatten. Jag passade på att beställa lite söta kökshanddukar och fina plåtburkar som förhoppningsvis kommer till veckan.
Önskar Dig en fin höstvecka. Kom ihåg att Du är unik.
Y Camilla

lördag 25 september 2010

En regnig höstdag


Vilket tråkigt väder det är idag! Här öser regnet ner och det är riktigt ruggigt. Vi passar på att tvätta, städa, rensa och ta itu med diverse småfix. När vi hade loppis i våras gick jag igenom några kartonger på vinden och hittade bl a tavlan på bilderna ovan. Vi hade den uppsatt när vi bodde i lägenhet men sedan vi flyttat till huset har den lagat nerpackad. Blev så glad när jag hittade den, hade glömt bort att jag hade den kvar. Idag, efter att ha funderat ett (bra) tag på en lämplig plats, kom den upp på väggen i vår gästtoalett.

Nya strumpor!

Sötaste strumporna från Topeco
I veckan passerade jag Arlanda med jobbet och hittade de allra sötaste strumporna! Ett par grå och ett par svarta med lite roliga detaljer på. Det bästa var dock prislappen, 59:- per par. Som hittat!
Nu är det dags att fortsätta här hemma...

Y Camilla

måndag 20 september 2010

Vårlökar



Förra året var jag ute i väldigt god tid och letade årets vårlökar och det fanns massor av olika sorter att välja på. I år glömde jag helt bort lökletandet till dess att jag läste i en tidning att det är hög tid nu att sätta de små raringarna. Fick smått panik och gav mig ut idag och letade och till min stora besvikelse var det så urplockat:-( Hade bestämt mig för något vitt och eftersom det inte fanns så mycket att välja på fick det bli vita narcisser. Hoppas på bra väder till helgen, då åker de ner i backen!
Y Camilla

måndag 13 september 2010

Att följa sitt hjärta


Åhhh, vad jag har ett lätt Y idag! Jag tog tag i en situation och sade min åsikt trots att det bar mig tungt emot. Dock tvekade jag aldrig att agera men det var ändå jobbigt eftersom jag inte var helt säker på utgången. Hur skulle jag uppfattas och vad skulle utgången av det hela bli, var tankar som snurrade runt i mitt huvud. Det visade sig sedan att det gick bra...

Att följa sitt Y har aldrig gått galet någon gång men varför är det ett ibland sådant motstånd att göra det? Varför så mycket tvekan och oro för hur det ska gå? Jag är glad att jag agerade den här gången och inte tvekade, för nu efteråt så är jag fylld av en enorm lättnad och tacksamhet över att ha blivit lyssnad på och tagen på allvar.

Hur ofta lyssnar du till ditt Y och agerar därefter?

Y Camilla

söndag 12 september 2010

Som nya!

Nytvättade Converse!
Favoritskorna blev som nya igen efter en omgång i tvättmaskinen! Till och med de vita blev nästan helt rena igen efter tvätten i 40 grader. Rekommenderas!




Skönaste handdukarna finns tveklöst hos Lexington (och Gant)! Jag köpte ett set i korall från Lexington men det finns många andra fina färger som jag också skulle vilja ha... Nu är det möjligt att handla handdukarna på nätet, Lexington har nämligen en egen nätbutik, kika in här.

Idag har jag varit på fotokurs, en introduktionskurs som ingick i köpet av kamera. 2,5 h korvstoppning utan paus av en väldigt kunnig föreläsare och fotograf. Inspirerande men samtidigt inser man också att det finns oerhört mycket kvar att lära, så det är väl bara att sätta igång!
Nu väntar en intensiv jobbvecka igen med resor och möten. Ser fram emot torsdagen då jag ska på workshop i Sthlm och få träffa en fantastiskt god vän och kollega, K.

Y Camilla

måndag 6 september 2010

Sommar möter höst




Vissa pelargoner är fortfarande riktigt fina trots att hösten gör sig påmind. Tog in några kvistar av vackra Mårbacka tulpanpelargon som nu pryder söta vasen från Rosa Ljung, som är ett minne av farmor och farfar. Som en höstkontrast pryder en vit bollkrysantemum, som vi fått av svärmor, också uteplatsen. Sommar möter höst i trädgården...

Funderar på att sätta in pelargonerna i uterummet då det börjar bli riktigt kallt på nätterna. Dock har pelargonerna fått trips och det är jag inte så sugen på att få in på resten av krukväxterna. Trots behandling med Provado insektspinnar så har jag inte blivit av med ohyran. Någon som har något bra tips?

Här är det riktigt, riktigt förkylt så jag håller mig på hemmaplan idag. Kameran får bli mitt sällskap idag till dess att J kommer hem :)

Y Camilla

lördag 4 september 2010

Hallrenovering

Före

...lite mer före

och så efter!

...och lite mer efter


Här kommer några bilder från vår lilla hallrenovering som nu är klar. Grå färg byttes ut mot vit på pärlspont, dörrfoder och hyllplan. Det blev mycket ljusare i hallen och det är nästan så att den känns lite rymligare. Bilderna gör inte intrycket någon vidare rättvisa men jag är helnöjd. Dock så när som på skostället som också behöver få sig en uppfräschning, vet bara inte hur.
Idag har i varit och tittat på nya sängar och vilken djungel det är. Det finns ju hur mycket som helst att välja på! Mjuka, medelmjuka, hårda, medelhårda, olika typer av bäddmadrasser, sängkappor, medar eller ben och så där fortsätter det... Visst är det bra att det finns ett urval men ibland undrar man ju om det verkligen är nödvändigt med alla dessa valmöjligheteter. Jag blir bara trött. Tror iaf att vi är inne påen kontinentalmodell, men av vilket märke återstår alltså att se. Det slutade med att vi måste ut en till sväng till, så fortsättning följer...
Jag har dragit på mig en höstförkylning och känner mig allmänt hängig. Dags för lite te med honung och en slapp kväll i soffan. Ha en skön lördagkväll!
Y Camilla